2020-10-12 12:00Pressmeddelande

Everybody Dance! Ny utställning på Scenkonstmuseet

Foto: Miki AnagriusFoto: Miki Anagrius

Gå på virtuell klubb med vr-glasögon, flossa dig genom danshistorien eller stå still och titta på när andra tar en svängom. Corona har satt stopp för mycket. Men i Scenkonstmuseets nya utställning är det alltid någon som dansar.

– Suget efter att få gå ut och uppleva glädjen och gemenskapen på dansgolvet är enormt just nu. Vi vill erbjuda ett alternativ till alla som längtar, säger museichef Christina Kåremo Sköldkvist.

50% utställning, 50% dansgolv

I utställningen varvas en kavalkad av danshittar, unikt arkivmaterial och videor med projektioner och interaktiva stationer. Här får vi bland annat uppleva pardans från 1920-talet, samisk sydisdans, 90-talets rejvscen och flugor som flossing och Macarena.

Öppnar 17 oktober – kom på pressvisning när det passar!

Utställningen öppnar den 17 oktober och visas till och med augusti nästa år. Innehållet i utsällningen har anpassats för att motverka smittspridning.

Kontakt för mer information och pressbesök i utställningen:
mana.degerman@scenkonstmuseet.se, 076-724 75 18

Danssamarbete med Finland och Norge
Ett samarbetsprojekt mellan Scenkonstmuseet i Stockholm, Teatermuseet i Helsingfors och Norsk senter for folkemusikk och folkedans i Trondheim. En stor del av utställningen har bokstavligt talat dansats fram och består av videomaterial som dansare i Sverige, Finland och Norge har skickat in

Med stöd av:

Magi på scen och bortom strålkastarljuset. Scenkonstmuseet är ett statligt museum för teater, musik och dans beläget i centrala Stockholm.