2022-09-30 09:55Pressmeddelande

Jazzhöst med fri entré på Scenkonstmuseet

Montage av tre svartvita porträtt av musiker.Tina Turner, Kungliga tennishallen i Stockholm, 1972. Miles Davis, Newport Jazz Festival, 1969. Monica Zetterlund och Steve Kuhn, Stockholm Jazz Festival, Sergelteatern, 1968. Foto: Christer Landergren.

Hyllad fotoutställning, kvällsöppet, samtal, spelningar och dans. Scenkonstmuseet bjuder på en fullspäckad höst med jazz och fri entré till hela museet från 1 oktober till 15 januari.

Firad foto- och musikutställning

Fotografen Christer Landergren (1941–2006) skildrade den svenska jazzscenen och gästande storstjärnor från mitten av 1960-talet och framåt. Här finns fotografier som aldrig tidigare visats, exklusiva liveinspelningar och världskända artister som du aldrig har sett dem förut. Utställningen Foto: Christer Landergren visas till och med 15 januari. Se mer!

Kvällsöppet med samtal, konserter och dans

Under sex höstkvällar håller hela museet öppet till klockan 21. Spännande samtal om stort och smått i jazzens värld varvas med liveakter både inom musik och dans. Fri entré!

Program 6 oktober
Samtal kl 18.30: Jazzfotografi – finns det?
Konsert kl 19.30: The Vandals
Läs mer!

Fler datum: 20 oktober, 27 oktober, 10 november, 17 november och 24 november. Fullständigt program släpps inom kort!

Stockholm Jazz Festival

Scenkonstmuseet är en av många spännande scener under Stockholm Jazz Festival 2022. Festivalen ingår inte i museientrén. Biljetter finns att köpa redan nu:

15 oktober: Jazzdanskollektivet M Art Lab med vänner – dans, livemusik och jam.
Mer info!

18 oktober:” Dalarna” – jazzkonsert med Birgitta Flick, Lina Nyberg och James Banner.
Mer info!