2016-02-16 16:00Pressmeddelande

Klåjnklådan ute på turné!

Under våren turnerar Scenkonstmuseets Klåjnklåda runt om i Sverige och besöker nyanlända och barn på flykt för att uppmuntra till interaktivitet mellan olika åldrar, etnicitet och bakgrund. Klåjnklådan är en pedagogisk musiklåda med instrument som uppmuntrar barn till att spela på instrumenten, sjunga och dansa. 

V i från Scenkonstmuseet vill vara med och bidra med det vi kan i den situationen som råder just nu, då vi tror att en stund av musik och rörelse kan vara ett härligt avbrott i vardagen. Rädda Barnen har varit till stor hjälp vid kontakten till olika platser att besöka. Vi är ett museum som ska nå hela landet, så det känns självklart. Vi tror också att det blir ett sätt att möta en grupp som inte självmant skulle söka sig till aktiviteter likt detta, säger Kajsa Dahlström, pedagog Scenkonstmuseet.

Alla barn har rätt att låta fantasin ge plats åt livsglädje och nyfikenhet - allt blir möjligt och fantasin omsluter världen. Genom musik, sång och dans kan barn skapa inre bilder som kan hjälpa dem att bearbeta känslor och upplevelser, säger Margareta Elensky, distriktsordförande Rädda Barnen Gävleborg.

Klåjnklådan kommer bland annat att besöka Sandviken, Söderhamn och Ljusdal med hjälp av Rädda Barnen. Turnén finansieras av Musikverket samt externa samarbetsparter från det privata näringslivet.

Håll utkik efter fler orter och datum på vår Facebook sida: Scenkonstmuseet / Swedish Museum of Performing Arts .

Klåjnklådan är ett samarbete mellan Scenkonstmuseet , Stockholms musikpedagogiska institut och Länsmusiken i Stockholm . Är du intresserad av att veta mer eller kanske boka en Klåjnklåda gör du det här .

Kontakta Kajsa Dahlström för mer information.
Kajsa.Dahlstrom@musikverket.se
+46 709 16 38 93

Scenkonstmuseet - en plats, en scen och en röst för den skapande människan.

Scenkonstmuseet levandegör dansens, musikens och teaterns kulturarv genom att beröra, berika och engagera besökarna. Med spektakulära kombinationer av interaktivitet och föremål ska museet nå en generations- och gränsöverskridande publik. Det blir en unik mötesplats som kombinerar blandningen av historia och samtid inom scenkonstområdet med möjligheten att själv delta och skapa. 11 februari 2017 öppnar det nya museet på Sibyllegatan 2 i Stockholm, ett statligt museum som ingår i myndigheten Musikverket.


Om Scenkonstmuseet

Scenkonstmuseet – kliv in i teaterns, musikens och dansens värld.

Kontaktpersoner

Karin Algvik
Kommunikationschef
Karin Algvik