2017-01-20 08:14Pressmeddelande

Nu öppnar vi! Välkommen till pressvisning!

null

I närmare två år har huset på Sibyllegatan 2 i Stockholm renoverats för att ge plats åt ett tillgängligt, modernt museum. Nu öppnar äntligen nya Scenkonstmuseet där du som besökare kliver in i teaterns, dansens och musikens värld, framför och bakom kulisserna, genom nedslag i nutid och i historien. Välkommen till en helt ny upplevelse! 

Pressvisning med frukost tisdag 7 februari kl 08.30-10.00
Frukost serveras från 08.00
Plats: Scenkonstmuseet, Sibyllegatan 2

Museichef Daniel Wetterskog och Musikverkets generaldirektör Stina Westerberg presenterar det nya Scenkonstmuseet tillsammans med curators, projektledare och samarbetspartner.
Tid för enskilda intervjuer och guidade rundvandringar efter presentationen. 
Osa till hillevi.berg.niska@scenkonstmuseet.se

På Scen

På tre våningsplan bjuder vi på utställningar, ateljé, butik, en stor publik lokal, ytor för workshops och så småningom även en restaurang. Huvudutställningen På Scen handlar om det konstnärliga skapandet och hantverket inom den professionella scenkonsten. Besökaren får uppleva unika föremål varvat med stationer som inbjuder till eget skapande. Samtidigt öppnar också den tillfälliga utställningen …and it’s gone av Carina Reich & Bogdan Szyber, en installation utformad som ett arkiv, som paradoxalt nog utforskar det omöjliga i att ställa ut och bevara den flyktiga upplevelsen av scenkonst. 

– Scenkonsten är en levande praktik som händer i ögonblicket, och det kommer att återspeglas i hela museet. Vi vill framkalla nyfikenhet för konst, fördjupa besökarnas kunskap och öka besökarens medvetenheten om sin egen kreativa förmåga , säger Daniel Wetterskog, chef Scenkonstmuseet.


Program för invigningshelgen

11–12 februari slår Scenkonstmuseet upp portarna för allmänheten med guidade visningar varje halvtimme och spännande aktiviteter för både barn och vuxna, till exempel:

  • Workshop med dockmakaren David Wätte
  • Föreställningen Gatstenspoesi med Cafez
  • Klubb, i regi av Scenkonstmuseets ambassadörer RMH med musik från den kommande utställningen om svensk hiphopmusik.
  • Samtalsserien ”Vem är scenkonst till för?” Inbjudna gäster från dans, teater och musik, under ledning av Parisa Amiri. Samtliga samtal teckentolkas.

– På Scenkonstmuseet är blandningen av konstformer lika viktig som blandningen av människor. Vår mission att vara en plats, en scen och en röst för den skapande människan mitt i skärningspunkten mellan konst och kulturarv, avslutar Daniel Wetterskog.

För mer information och intervjubokning, vänligen kontakta Hillevi Berg Niska, kommunikationsansvarig Scenkonstmuseet 08 519 567 28 / 072-370 78 58 hillevi.berg.niska@scenkonstmuseet.se

Scenkonstmuseet - en plats, en scen och en röst för den skapande människan.

Scenkonstmuseet levandegör dansens, musikens och teaterns kulturarv genom att beröra, berika och engagera besökarna. Med spektakulära kombinationer av interaktivitet och föremål ska museet nå en generations- och gränsöverskridande publik. En unik mötesplats som kombinerar blandningen av historia och samtid inom scenkonstområdet med möjligheten att själv delta och skapa. 11 februari 2017 öppnar det nya museet på Sibyllegatan 2 i Stockholm, ett statligt museum som ingår i myndigheten Musikverket.


Om Scenkonstmuseet

Scenkonstmuseet – kliv in i teaterns, musikens och dansens värld.

Kontaktpersoner

Karin Algvik
Kommunikationschef
Karin Algvik