2017-08-28 13:53Pressmeddelande

Pressvisning av utställningen Kännbart

null

7 september till 13 oktober visas den omtalade utställningen Kännbart på Scenkonstmuseet i Stockholm. En taktil utställning där besökarna får uppleva konst på ett nytt sätt – utan syn och hörsel. Kännbart bjuder på en annorlunda upplevelse, som för vissa människor är självklar.

Välkommen på pressvisning:
Tid: 7 september kl 13–14
Plats: Scenkonstmuseet, Sibyllegatan 2
Medverkande: museichef Daniel Wetterskog, utställningskuratorer Annika Ottander och Po Hagström, konstnären Matti Kallioinen, Graciela Gonzalo-Sundström som har dövblindhet, samt projektledare och samarbetsparter
Osa: mana.degerman@scenkonstmuseet.se

En hammock med 15 vibrerande motorer, ett 700-årigt urholkat askträd omvandlat till stränginstrument och en drömfarkost är några delar i utställningen. Verken har skapats av sju samtidskonstnärer i nära kontakt med personer med dövblindhet och synnedsättning. Konstnärerna är Julia Adzuki, Nadja Ekman, Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans, Matti Kallioinen, Mari Kretz och Maria Luostarinen.

Kännbart utforskar nya tekniker och förhållningssätt för att den som är döv, har en synnedsättning eller en kombination av både syn- och hörselnedsättning, så kallad dövblindhet, ska kunna ta del av utställningen. Seende och hörande kan välja att uppleva verken med hjälp av ögonbindlar och hörselkåpor. 

Utställningen Kännbart har byggts upp och turnerat i Sverige under två års tid. Den får nu sin stora avslutning på Scenkonstmuseet med fri entré för alla besökare.

Teckenspråkstolkar finns på plats under pressvisningen.

Scenkonstmuseet - en plats, en scen och en röst för den skapande människan


Om Scenkonstmuseet

Scenkonstmuseet – kliv in i teaterns, musikens och dansens värld.

Kontaktpersoner

Karin Algvik
Kommunikationschef
Karin Algvik