2018-05-16 11:30Pressmeddelande

Pressvisning: Bergman – lögn och sanning

null

Leken mellan lögn och sanning, fantasi och verklighet, löper genom Ingmar Bergmans hela konstnärskap. Scenkonstmuseets nya utställning ger en unik inblick i regissörens liv och arbete på scen och bakom kameran.

Välkommen på pressvisning:

Tid: torsdag 14 juni kl 10
Plats: Scenkonstmuseet, Sibyllegatan 2
Medverkande: museichef Daniel Wetterskog och curator Anna Bergman

Vänligen osa till: mana.degerman@scenkonstmuseet.se

Bergman – lögn och sanning bjuder på en kronologisk vandring genom tidsperioder och teman i Ingmar Bergmans över 60 år långa konstnärskap. Här får besökaren kika in bakom kulisserna och ta del av unikt material. Utställningen riktar även strålkastarna mot flera personer som var avgörande för att Bergmans produktioner skulle kunna förverkligas.

Bergman på hemmaplan

Utställningen kommer ursprungligen från Deutsche Kinemathek – Museum für Film und Fernsehen Berlin där den gjordes i nära samarbete med Stiftelsen Ingmar Bergman och Svenska Filminstitutet. Den har tidigare visats i Berlin, Los Angeles och Gent. På Scenkonstmuseet visas den i bearbetad form med material och föremål ur museets egen samling, bland annat originalkostymer, fotografier, skisser och scenografimodeller. 

En del av Bergmanåret 2018

2018 är det 100 år sedan Ingmar Bergman föddes. Bergman – lögn och sanning är en del i firandet av Bergmanåret som uppmärksammas av kulturinstitutioner i både Sverige och andra länder.

Scenkonstmuseet – kliv in i teaterns, musikens och dansens värld.


Om Scenkonstmuseet

Scenkonstmuseet – kliv in i teaterns, musikens och dansens värld.

Kontaktpersoner

Karin Algvik
Kommunikationschef
Karin Algvik