2017-02-08 13:17Pressmeddelande

RMH + Scenkonstmuseet = Klubb

null

Förra veckans klubb under Stockholm Fashion Week blev en snackis i såväl sociala medier som svensk och internationell press. I samband med invigningen av nya Scenkonstmuseet den 11 februari har vi bjudit in RMH att kurera ytterligare en klubb, där vi hyllar konsten, kreativiteten och bredden i Stockholms kulturliv  – NO MEMBERS CLUB ONLY. Välkommen till en pulserande klubb med skapandet i centrum! 

Klubben presenterar allt ifrån det senaste inom teknik och elektroniska dj-set till undergroundkänsla och de intressantaste artisterna på Stockholms musikscener: Teenage Engineering Soundsystem, Europagang: Yemi, Busu, Teo Sweden, Dj Haydn och klubben Maqueer.

Lördag 11 februari
Kl 22.00-03.00
Åldersgräns 20 år
Scenkonstmuseet, Sibyllegatan 2, Stockholm

EUROPAGANG
* YEMI
* BUSU
* TEO SWEDEN
* DJ HAYDN

EUROPAGANG bildades 2013 och består av Teo Sweden, Dj Haydn, Busu och Grammis nominerade Yemi – de är en av få hip-hop grupper som gör riktig europeisk hip-hop och sprider en unik energi på scenen. Europagang jobbar just nu med Busus kommande debutalbum som släpps senare i vår. Yemis kritikerrosade album Neostockholm släpptes 2016.

https://soundcloud.com/busuxbusu/ive-been-coughing-blood
https://soundcloud.com/yemibas/holla-at-me

TEENAGE ENGINEERING SOUNDSYSTEM
är ett band som vuxit fram i takt med teenage engineering. Bandet utvecklas ständigt med olika medlemmar och gästatister som MischCatt & Bon Iver. Pontus Winnberg (som även spelar i till exempel Amason, Miike Snow) och Christoffer Berg formar i regel innehållet tillsammans med resten av bandmedlemmarna som består av ingenjörer från teenage engineering. Musiken är något som alltid växer fram organiskt, de har inga låtar utan musiken skapas mer ur ett långt jam där de blandar olika genrer. De spelar på egna synthar och vinyl men även med andra synthar, ofta inkorporerar de även laser i sina spelningar. De har tidigare haft spelningar runt om i Stockholm, Berlin och USA.

MAQUEER
Kvartetten som är qute and queer, chunky yet funky, large and in charge och bold and beautiful: George (Chamoun), Noshin (Davarasl Bandarabbasi), Dilan (Kaya), och Patrick (David) har med flertalet kvällar visat exakt vad svenska klubbscenen saknar. Förbered dig. De heter MAQUEER, alla är på plats! Maqueer is four middle eastern queers. Maqueer is the future. Maqueer is here.

#scenkonstmuseet
scenkonstmuseet.se

Förköp sker endast via biljettlänk eller i dörren vid insläpp. Åldersgräns: 20 +

Scenkonstmuseet - en plats, en scen och en röst för den skapande människan.

Scenkonstmuseet levandegör dansens, musikens och teaterns kulturarv genom att beröra, berika och engagera besökarna. Med spektakulära kombinationer av interaktivitet och föremål ska museet nå en generations- och gränsöverskridande publik. Det blir en unik mötesplats som kombinerar blandningen av historia och samtid inom scenkonstområdet med möjligheten att själv delta och skapa. 11 februari 2017 öppnar det nya museet på Sibyllegatan 2 i Stockholm, ett statligt museum som ingår i myndigheten Musikverket.


Om Scenkonstmuseet

Scenkonstmuseet – kliv in i teaterns, musikens och dansens värld.

Kontaktpersoner

Karin Algvik
Kommunikationschef
Karin Algvik