2020-01-17 09:18Pressmeddelande

Scenkonstmuseet sätter publikrekord!

Under 2019 hade Scenkonstmuseet 122 100 besökare – en ökning med otroliga 57% och en succé som till stor del beror på lyckade samarbeten.

– Det är förstås riktigt roligt att vi är uppskattade, säger Christina Kåremo Sköldkvist, nytillträdd chef på Scenkonstmuseet. Tack vare ett bra publikt utbud och ett fint samarbete med Unga Dramaten och Dramaten har Scenkonstmuseet lockat besökare som tidigare inte hittat hit. Även Café Kavalleriet som öppnade under hösten 2018, har bidragit till att allt fler stockholmare söker sig till oss.

– Nu går vi in i ett nytt spännande år där vi bland annat erbjuder en helt nyöppnad del om dockteater, säger Christina Kåremo Sköldkvist.Om Scenkonstmuseet

Scenkonstmuseet är ett statligt museum för teater, musik och dans. Här varvas intressanta föremål med installationer och interaktiva stationer för att sätta fokus på människans skapande förmåga. Scenkonstmuseet har en stor samling med nära 50 000 föremål som utgörs av bland annat instrument, scenografimodeller, teaterdockor, kostymer och bildkonst. Intendenter arbetar kontinuerligt med bevarande, dokumentation och stöd till forskning. Scenkonstmuseet invigdes i februari 2017 och ingår i myndigheten Musikverket.

Kontaktpersoner

Karin Algvik
Kommunikationschef
Karin Algvik