2022-05-02 14:02Pressmeddelande

STHLM DANS på Scenkonstmuseet

Stockholm dans på Scenkonstmuseet

En busshållplats blir en scen och jobbet på en snabbmatsrestaurang blir till dans. Scenkonstmuseet är en av scenerna när den nya festivalen STHLM DANS går av stapeln.

Anna-Marija Adomaitytės ”workpiece”

Hur tolkar man den hektiska arbetsmiljön på en snabbmatsrestaurang i dans? Workpiece är ett porträtt av kroppen i arbete. Verket baseras på Anna-Marija Adomaitytės egen erfarenhet och vittnesmål från anställda på en snabbmatsrestaurang. Det ifrågasätter de fysiska och sociala villkoren för produktivitet och dess effekter på kroppen.

Plats: Scenkonstmuseet
Tid: lördag 7 maj kl 18, söndag 8 maj kl 17
Länk till biljettköp: https://nortic.se/dagny/event/37889

Lukas Karvelis “Theo”

Verket Theo är skapat för att framföras på offentliga platser, nu blir spelplatsen en busshållplats utanför Scenkonstmuseet. Theo är en vinjett i berättelsen om en introvert person som blir mer och mer beroende av människor och uppmärksamhet vilket skapar motsättningar. Ju hårdare han binds till dessa beroenden, desto friare blir han.

Plats: Nybroplans busshållplats
Tid: söndag 8 maj kl 13 och 15.30
Fri entré

Om STHLM DANS

STHLM DANS är en ny internationell samtida dansfestival som äger rum runtom i Stockholm 4–14 maj.

Läs mer: https://www.sthlmdans.se/

Fullspäckad helg på museet

Under helgen 7–8 maj är det även premiär för den musikhistoriska stadsvandringen ”Från Lill-Babs till Leila K” och ”Fjärilar i magen” – en dockteater om den pirriga första skoldagen.Om Scenkonstmuseet

Scenkonstmuseet är ett statligt museum för teater, musik och dans. Här varvas intressanta föremål med installationer och interaktiva stationer för att sätta fokus på människans skapande förmåga. Scenkonstmuseet har en stor samling med nära 50 000 föremål. Samlingen har byggts upp under mer än 100 år och utgörs av bland annat instrument, scenografimodeller, teaterdockor, kostymer och bildkonst. Intendenter arbetar kontinuerligt med bevarande, dokumentation och stöd till forskning. Scenkonstmuseet invigdes i februari 2017 och ingår i myndigheten Musikverket.

Kontaktpersoner

Karin Algvik
Kommunikationschef
Karin Algvik